Bilim adamları zeytinde, sağlık veren ve hayatı uzatan eşsiz bir molekül buldular, oleuropein. Bu polifenol, kötü olarak adlandırılmış kolesterolü ve kan basıncını düşürebilir, kanseri önleyebilir, hücreleri oksidatif hasarlanmadan koruyabilir ve beyinin kavrayabilme gücünü korumasına yardım eder.
Oleuropein, çok kaliteli sızma zeytinyağlarında fark edilebilen buruk acı tattan sorumludur. Ayni zamanda, sızma zeytin yağının antioksidan, antienflamatuar ve hastalıklarla savaşma karakterinden de sorumludur. Bir çalışmada, oleuropein tümörlü hayvanlara verildikten 9, 12 gün sonra tümörlerin kaybolduğu gösterilmiştir.
Zeytin ağacı (Olea europaea), yapraklarında ve ayni zamanda da meyvesinde bol miktarda oleuropein üretir ve özel tekniklerle bu üretilmiş olan oleuropein yapraklardan çıkarılarak standardize edilmiş olarak elde edilebilir. Bunun anlamı, tüketicilerin zeytinin şifası olan oleuropeini, hiç yağ yemeden tüketebilmeleridir.
Zeytin yaprağı ekstraktları ve içerdikleri oleuropein, en çok kan basıncını düşürücü etkileri nedeniyle bilinirler, ancak son zamanlarda yapılmış olan çalışmalar şifalı etkilerin çok daha ileri olduğu şeklindedir. Ek olarak, antioksidan ve antienflamatuar etkilerin varlığı, ateroskleroz (damar sertliği), diyabet, kanser, dejeneratif sinir hastalıkları ve hatta artrit tedavisi için ümit saçmaktadır.
Sosyal Medyada paylaş:
Hızlı İletişim
Formunuz başarıyla gönderildi. Müşteri temsilcilerimiz belirttiğiniz telefon numarası üzerinden sizleri arayacaktır.