Kınakına kabuğu

Kınakına kabuğu >

Kınakına kabuğu

Diğer İsimleri : Kontestozu, Quinaquina, Cinchona, Quinquina
Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Peru ve Bolivya olan ve sanayii bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir.
Faydaları
İştahsızlık, sindirim bozukluklarından;şişkinlik ve hazımsızlığa karşı kullanılır.
Dermansızlık ve halsizlik gibi durumlarda vücudu kuvvetlendirici ve dinçleştirici özelliği vardır.
Ateş düşürür.
Nevralji, sıtma, grip, bulaşıcı hastalıklarda da fayda sağlar.
Kalp ağrıları, kalp çarpıntısı gibi hallerde kullanılır.
Kullanım Şekli - Çay : Kınakına kabuğu ince kıyılarak 1 gr demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su ilave edilir ve 15-20 dk demlenmesi beklendikten sonra süzülerek içilir. Günde toplam olarak en fazla 3 gr Kınakına kabuğu veya tozundan çay yapılabilir. Yani 3 defa 1 gr alabilir, zira fazlası zararlıdır.

Hızlı İletişim
code