İştah açar.
İshali keser.
Vücudu kuvvetlendirir.
Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
Çok miktarda kullanılırsa ishal yapar.
En iyisi kurtsuz olanıdır, karaciğer tıkanıklarını açar, müzmin sıtma ve vücudun su toplamasına (siroz) karşı faydalıdır.
Ravent Nasıl Kullanılır? 1 kaşık kurutulmuş bitki kökü 1 bardak su içinde önce kaynama noktasına kadar ısıtılıp sonra ateş kısılarak 10 dakika daha ısıtılması sürdürülür. Böylece hazırlanan çaydan, sabah ve akşamları olmak üzere, günde iki kez birer bardak içilir.
Uyarı: Ravent kökü, idrarı sarı ya da kırmızı renge boyayabilir. Basuru olanlarda ve hamilelerin kullanılması zararlıdır.
Ravent Şurubu Hazırlanışı: 90 gr parçalanmış ravent kökü, 500 ml suda 12 saat tutulur. Bu müddetin sonunda bezden süzülür. Ayrılan sıvı kısma ağırlığının iki misli şeker konulur, bir taşım kaynatılır ve sıcak iken bezden süzülür.