Eski Mısırlılar döneminden beri bedene yararlı özellikleri bilinen ve
kullanılan ketenin tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöylece
özetlenebilir:
Yüksek oranda lif, omega-3, omega-6 yağ asitleri, protein, B12
vitamini, mineral ve aminoasit içeriği sayesinde, özellikle mide-bağırsak
sistemindeki sorunlarda, yüksek kolesterol ve yüksek kan şekeri gibi
rahatsızlıklarda olumlu etki gösterir.
Sindirim sistemi iltihaplarında etkilidir.
Kabızlığa iyi gelir ve hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olur.
Kullanım Şekli : Oral yolla, 1 fincan suya 5 damla damlatılarak günde 1 defa
içilir.
1. Pekliği giderici müshildir. Veterinerlikte de bu amaçla sıkça kullanılır.
2. Sindirim sisteminde, mide ve bağırsaklardaki enfeksiyon ve tahrişlere karşı
koruyucu etkileri vardır.
3. Karaciğer ve safra kesesinin ani sancılanmalarına karşı yararlı etkileri
görülür.
4. Yatıştırıcıdır.
5. Keten tohumları ayrıca çıbanların olgunlaştırılmasında; yara ve yanıkların
iyileştirilmesinde yararlı olur.
6. Şirpençe, zona ve sedef hastalıklarında rahatlatıcı ve iyileştirici etkileri
görülür.
7. Cildi yumuşatıcı ve ciltteki ağrıları kesici işlev yapar.
8. Akciğer enfeksiyonları, özellikle nezle sonrası ortaya çıkan bronşit ve
öksürükte yararlı etkileri vardır.