Hint yağı

Hint yağı>

Hint yağı

Botanik Adı: Ricinus communis

İngilizce Adı: Castor Oil

Cas No: 8001-79-4

Renk: Sarı

Kıvam: Yoğun

Tohumlarından press yöntemiyle elde edilir.Pressle elde edilen ürün suda damıtılır.

Hint yağı geçmiş zamanlardan günümüze kadar kullanımını devam ettiren yağlardan bir tanesidir. Bir çok faydası ile uzmanların dilinden düşürmediği hint yağını sizlerde merak ediyorsanız bu makalemizden hint yağı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hint yağı, çok iyi bir yüz temizleyicisi. Önerilen biçim şu: Önce yüzünüzü temizleyin ve buhara tutun. Ardından Hint yağı ile masaj yapın ve yine buhara tutun. Sıcak suyla ıslattığınız pamuklu bir bezle (en iyi seçim bir fanila) silin. Bezi ara sıra sıcak suya yıkayarak bütün yüzünüzü silin. Son olarak yüzünüzü önce sıcak, sonra da soğuk suyla durulayın ki, gözenekleriniz kapansın. (Kullandığınız bezi veya fanilayı yıkamanıza gerek yok; aynı bezi 20 kere kullanabileceğiniz söyleniyor.)

Hint yağı saçlarınızı besler ve uzamasına yardım eder. Yapmanız gereken yağı saçınıza sürmek, bir bone ile kapatmak ve bir yemeni ile sarmak. Arada sırada saç kurutma makinesi ile ısıtırsanız daha da iyi veya bonenin üzerine sıcak havlu da sarabilirsiniz. Ne kadar sıcak kalırsa, o kadar iyi. Hatta en iyisi, geceden sarıp, sabaha kadar bu şekilde yatmak.

Vücut yakısı. Pamuklu veya yünlü bir fanila parçasını (sorunlu bölgenin büyüklüğünde) birkaç kat katlayıp, tamamen Hint yağına bulayın. Bez yağı iyice emsin ama şıp şıp damlamasın. Uygulanacak bölgenin üzerine koyun. Naylon poşete veya streç filme sarın, en üstüne de sıcak su torbası koyun. Başlangıçta düşük bir ısıda deneyin; gitgide ısıyı arttırabilirsiniz. Bu şekilde en az 1 saat dinlenmeniz gerekiyor. Daha uzun yapabilirseniz, ne ala. Sonra Hint yağını vücuttan temizlemek için bir miktar suya karbonat atmanız yeterli. Hint yağının yaptığı, koyduğunuz bölgedeki kan dolaşımını hızlandırmak. Dolayısıyla unutmamak lazım ki bazı problemlerde kan akışını hızlandırmak istemeyiz. Örneğin, apandist, anevrizma, vb. O yüzden dikkatli olun.

Kullanabileceğiniz bazı sorunlar şunlar:

Baş ağrısı, sinüzit

Karın ağrısı, mide ağrısı

Cilt altı kistleri, siğilleri

Eklem ve romatizma ağrısı (Bu konuda çok başarılı.)

Yumurtalık kisti. Bunun için karnın alt bölümüne bez koymak gerekiyor. Ancak kan akışını hızlandırdığı için hamilelikte ve adet döneminde bu yakılar yapılmamalı.

Kemik, kas ağrıları, bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı…

 

Hızlı İletişim
code