Karabaş
Otu Yaprağı Suyu Bitkisi Gibi Oldukça Faydalıdır ve Özel Mineral ve Vitaminler
İçerir.
Karabaş
Otu Yaprağı Suyu Kullanımı:Karabaş Otu Yaprağı Suyu ile doldurulmuş
çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz .Bu İşlemi günde aç karnına günde 3 defa
yapınız.Kür halinde 45-60 gün devam edilmesi önderilir.Bilinen yan etkisi
bulunmamaktadır.
Muadillerinden
2 Kat Daha Fazla Konsantsrasyon
Karabaş
Otu Yaprağı Suyu İçeriği:Glikoz,Sapoin ve Uçucu Yağ İçermektedir.
Ambalaj
Miktarı:1 LT
Karabaş
Otu Hakkında
Mavi ve
menekşe renklerinde çiçekler açan ve ezildiğinde hoş olmayan keskin bir koku
yayan, 1 metreye kadar boylanabilen, çalı görünümlü, çok yıllık bir bitkidir.
Yalancı Lavanta Çiçeği adıyla da bilinir. Karabaş otu çeşitli glikozitler ve
saponinlerin dışında uçucu yağ içerir. Karabaş yağı sineol ve kafur
içermektedir.
Karabaş
Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Yatıştırıcıdır, ağrıları dindirir.
Kalbi ve sinirleri kuvvetlendirir. Mikrop öldürücü etkileri ile yaraların
mikrop kapmasını önler ve iyileşmesini hızlandırır. Uyuşukluğu giderir ve
vücudu dinçleştirir. Egzama ve idrar yolu enfeksiyonlarında faydalıdır. Balgamı
söker. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Sara gibi beyin hastalıklarında
faydalıdır.
Karabaş Otu Nasıl Kullanılır? Karabaş otunun
toprak üstü kısımları çiçekleriyle birlikte toplanıp kurutulduktan sonra suda
kaynatarak ya da su buharı damıtması yolu ile karabaş yağı elde etmek suretiyle
kullanılır. Çayı içilebileceği gibi yağı yara ve egzama gibi şikayetlerde
haricen ilgili bölgeye sürülerek uygulanır. Yağı, haricen sinekleri
uzaklaştırmak için de kullanılmaktadır.Karabaş lavantasının
içerdiği uçucu yağ (esans), İngiliz lavantasınınkinden daha çok biberiye
bitkisininkine benzeyen, keskin bir koku taşır. Osmanlılar döneminde koleranın
tedavisinde bile yer almış olan karabaş lavantası eskiden antiseptik, yara
iyileştirici, yatıştırıcı, balgam söktürücü, idrar yolları enfeksiyonlarını
giderici, egzama yaralarını iyileştirici, sinirleri ve kalbi güçlendirici
etkileri nedeniyle sıkça kullanılırken günümüzde daha seyrek kullanılır
olmuştur.
Bu etkilerini sağlamak üzere %2'lik infüzyonu dahilen kullanılır. Yani, 1 litre
kaynar suya 20 gr. kurutulmuş karabaş lavantası yaprak ve çiçek karışımı
hesabıyla ve kaynar suyun içinde 10-15 dakikalık demlendirmeyle bir infüzyon
hazırlanır. Bu infüzyon, günde iki-üç kez birer bardak içilir.