Bulunduğu yerler: Güneydoğu asyada ve tropikal bölgelerde yetişir.
Yapısı: 20 m. kadar yüksek daima yeşil bir ağaçtır. Meyveler etli parlak yeşil, şebekemsi kırışıklı, karakteristik kokulu ve yakıcı tatadır.
Kullanılan Kısımlar: Kabuğundan temizlenen olgun meyveler kullanılır.
Kimyevi Terkibi: (pinen, kamfen, miristisin, dipenten, vs. terkipten ibaret) eterik yağ, katıyağ reçine vs. ihtiva eder.
Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Bitkide ağrıları dindirici özellik vardır. Halk tababetinde hindistan cevizi mide ve bağırsak, ağrı ve sancılarında (özellikle küçük çocuklarda) , baş ağrıları, zihin kuvvetlenmesinde, mide ekşimelerinde, aşırı hassasiyette, histeri, evham (hypokandria) , sinir hastalıkları, böbrek ve bağırsak kanamalarında, çocuklarda yaz mevsimi ishallerinde vs. de kullanılır.
Kulanılışı: Mercimek tanesi büyüklüğünde hindistan cevizi yemeklerden evvel günde 3 defa alınır veya aynı miktar 200 gr. kaynar suda 1 saat bekletilir, bundan günde 3 defa yemeklerden evvel birer kahve fincanı alınır.